top of page
kerítés kapu építés

Kerítések, kapuk

A kerítések és kapuk szakértője

Kerítés építése során először is meg kell határozni a kerítés pontos helyét, hosszát és magasságát, valamint azt, hogy milyen anyagból készüljön. A kerítések anyagai közé tartoznak például a fa, a fém, a beton, a PVC és a kő. Az anyag kiválasztásakor figyelembe kell venni az épület stílusát, a környezetet, az adottságokat és a személyes preferenciákat.

Miután kiválasztotta az anyagot, először meg kell határozni a kerítés vonalát. Az építkezési tervek is hasznosak lehetnek, ha azokban fel vannak tüntetve a vonalak.

A kerítés oszlopainak kialakítása a legfontosabb része a kerítés építésének. A kerítés oszlopai lehetnek fém vagy betonból, vagy lehetnek faoszlopok is. A betonoszlopok általában tartósabbak, míg a faoszlopok esztétikusabbak lehetnek.

Miután elkészültek az oszlopok, következik a kerítés kialakítása. Az egyes elemeket általában csavarokkal, szegekkel vagy egyéb rögzítő anyagokkal rögzítik az oszlopokhoz. Ha a kerítés fa, akkor a faelemeket szükség esetén kezelni kell, hogy védelmet nyújtsanak a rovarok és az erózió ellen.

A kerítés felépítése után ajánlott az esztétikai megjelenés javítása érdekében a kerítést festeni vagy bevonni valamilyen anyaggal. A kerítésbe ajtót vagy kaput is telepíthetünk, amelyek lehetnek szintén a kerítés anyagából készült, vagy más anyagokból.

Végül, ne felejtsük el, hogy a kerítés építése során is figyelembe kell venni az adott helyi előírásokat, például a kerítés magasságát és típusát illetően, mivel ezek változhatnak a különböző településeken és országokban.

Ha szeretné kerítését felújíttatni, vagy új kerítésre van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal! Pontos árajánlatot csak helyszíni felmérést követően tudunk adni, de nálunk az első kiszállás és az árajánlat készítés ingyenes!

bottom of page