top of page
pergola

Kerti építmények

Pergolák és egyéb kerti építmények

A pergola egy olyan kültéri szerkezet, amelyet a kertekben vagy teraszokon általában árnyékolásra vagy dekorációként használnak. A pergolákat általában fából, fémekből vagy PVC-ből készítik, és könnyen testre szabhatók, hogy az adott helyhez illeszkedjenek. A következőkben néhány lépést sorolunk fel a pergola építéséhez:

  1. Tervezés: A tervezési fázisban először is el kell dönteni, hogy milyen típusú pergolát szeretnénk építeni, és az adott helyhez milyen méret és forma illeszkedik a legjobban. Fontos figyelembe venni az épület stílusát és az összhangot a környezettel.

  2. Anyagok kiválasztása: Miután kiválasztotta a pergola típusát és méretét, kiválaszthatja az anyagot, amelyből elkészíti. A fa a leggyakoribb anyag, de a fémek és a PVC is népszerűek.

  3. Talapzatok kialakítása: A pergola tartószerkezetének talapzatait általában a földbe vagy az épület falához rögzítik. A talapzatoknak stabilaknak kell lenniük, hogy a pergola megfelelően támogassa az anyagot.

  4. Tartószerkezet elkészítése: A pergola tartószerkezetét a talapzatokra kell szerelni. Az építés során tartós, masszív rögzítőelemeket használunk, például csavarokat és szegeket.

  5. Tetejének kialakítása: A pergola tetejét általában lécanyagból készítjük, amely lehetővé teszi az árnyékolását és a dekorációját. A lécanyagot az oszlopokra kell rögzíteni.

  6. Utókezelés: A pergolát általában kezeljük és festjük, hogy megvédjük a káros hatásoktól. A dekorációk, például az ültetvények, a dísznövények és a függönyök is hozzájárulhatnak a pergola esztétikájához.

Fontos megjegyezni, hogy a pergola építése során fontos figyelembe venni az adott helyi előírásokat, például a helyi építési szabályzat vonatkozó rendelkezéseit.

Ha szeretne új pergolát, favázas kocsibeállót, kerti szaletlit, terasztetőt, forduljon hozzánk bizalommal! Pontos árajánlatot csak helyszíni felmérést követően tudunk adni, de nálunk az első kiszállás és az árajánlat készítés ingyenes!

bottom of page