top of page
térkő

Térkövezés

Térkő, járda, parkoló

A térkövek számos méretben és formában elérhetők, és különböző anyagokból készülhetnek, például betonból, természetes kőből vagy téglaanyagból. A térkövezés néhány lépése a következők:

  1. A tervezés: Először is, tervezni kell, hogy milyen területet szeretnénk térkövezni, és milyen típusú térkövet szeretnénk használni. A tervezés során fontos figyelembe venni a terület funkcióját, méretét és stílusát, valamint a környezetet.

  2. Előkészítés: Az előkészítés során először is el kell távolítani a régi burkolatot és sima, egyenletes felületet kell kialakítani a térkövezéshez. Ezután szükséges az alapréteg kialakítása.

  3. Térkő elhelyezése: Az alaprétegre kerülnek a térkövek, amelyeket szorosan egymás mellé kell helyezni, és stabilan rögzíteni kell. A térkövek általában különböző mintázatokban vannak elhelyezve, hogy vonzóbbá tegyék a burkolatot.

  4. Vágás és illesztés: Az egyes térkövek mérete és alakja eltérő lehet, ezért szükség lehet a térkövek vágására és illesztésére, hogy megfelelően illeszkedjenek a területre.

  5. Töltőanyag: Az utolsó lépés a töltőanyag kihelyezése, amely segít abban, hogy a térkövek stabilak legyenek és ne mozogjanak. Általában homokot vagy kavicsot használunk erre a célra.

Fontos megjegyezni, hogy a térkövezés során fontos figyelembe venni az adott helyi előírásokat. A térkövezés "könnyűnek látszik", de általában időigényes folyamat, és szakértelmet igényel.

Ha új járdára van szüksége, esetleg szeretne udvarába, kocsibeállójára vagy parkolójába új térkövezést vagy betonozást, forduljon hozzánk bizalommal! Pontos árajánlatot csak helyszíni felmérést követően tudunk adni, de nálunk az első kiszállás és az árajánlat készítés ingyenes!

bottom of page